Hírek

Kiadják Karády Katalin utolsó hangfelvételét

MTI, 2014. január 23.

Kiadják CD-lemezen Karády Katalin feltehetően utolsóként rögzített előadását. Az 1985-ös hangfelvételen a színésznő korabeli filmjeinek slágereit és tőle soha nem hallott zeneszámokat énekel Nagymáthé Huba református lelkész, zongorista kíséretével. Bővebben»

Fejezetek egy díva életéből

A Lövőház utcában van egy különleges kávéház, ahol a legendás színésznő eredeti tárgyai között, pályája részleteivel ismerkedve fogyaszthatjuk el a titkos recept szerint készült Karády-szeletet. Interjú a Karády Katalin Kávéház művészeti vezetőjével, Péter Zsolttal. Bővebben»

Kinyitottak a 100 éves budapesti épületek

RTL Klub, 2013. április 6.

Karády Katalin és Várkonyi Zoltán emlékére bocsátott ki bélyeget a Magyar Posta a színházi világnap alkalmából

7 ÓRA 7, 2012. március 28.

A pontatlan források miatt a Karády-évfordulóval két évet késett a Magyar Posta. Szerencsére, néhány szakember még időben felvilágosította őket, és a téves születési dátum már nem került fel a bélyegre. Bővebben»

Alkalmi bélyeg Karády Katalin és Várkonyi Zoltán emlékére

A díva száz éve

168 óra online, 2011. január 22.

Dalai, filmjei, frizurája, életvitele, disszidálása okán örökre beírta magát a hazai kultúrtörténetbe. A második világháború előtt lett „szupersztár”: kokettált a hatalommal, többször is megütötte a bokáját, elbántak vele a történelmi sorsfordulók. Épp a Kádár-rezsim idején emelkedett legmagasabbra a csillaga – a nosztalgia révén. A sírját fedő márványlapra nem véstek évszámot, csak a nevét. Ezért is talán, hogy szinte megfeledkeztünk születése centenáriumáról. Nemsokára kávéház és múzeum is nyílik tiszteletére. Kurz Béla írása. Bővebben»